4 juli 2023

Erik zet mensen zelf graag
achter het stuur

Zorg dat je zelf het stuur in handen hebt en niet achter in de bus gaat zitten”, is het credo van Erik Biemans. Die uitspraak komt niet alleen van pas in zijn begeleiding van teams in het ambtelijk-bestuurlijk speelveld, hij nam ‘m ook zelf ter harte. Erik zette  na veertien jaar werkzaam te zijn bij verschillende gemeenten de stap naar &BAS. Hier bouwt hij verder aan zijn eigen ontwikkeling en die van de mensen, teams en organisaties die hij begeleidt.  

“Wat goed gaat, gaat goed. Maar als er ruimte is voor verbetering, dan daag ik mensen uit om actief aan de slag te gaan met het verbeteren van de samenwerking. Om niet te mopperen op wat fout gaat, maar te kijken wat zij in hun eigen invloedssfeer kunnen veranderen. Ik leer mensen om binnen de gemeentelijke context op een professionele manier tegenspel te geven.” 

 Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Kracht en invloed 

Het cv van Erik ademt gemeente. “Ik werkte als adviseur bij de gemeenten Oss, Roosendaal, Den Haag en Delft. Met mijn achtergrond als organisatieadviseur ga ik vooral aan op de cultuur van een organisatie; de manier waarop mensen samenwerken. Bij &BAS komen de bestuurlijke en ambtelijke wereld samen en dat is heel interessant. Graag zet ik in op zelforganisatie van de ambtelijke organisatie; minder managen en meer samenwerken vanuit de  kracht van medewerkers. Hierbij maak ik mensen bewust van hun eigen impact én invloed. Als een medewerker zelf aanschuift bij een bestuurder in plaats van de indirecte weg te kiezen, zorgt dat voor minder ruis op de lijn, een effectievere en efficiëntere samenwerking én voor meer werkplezier. Helpen bij die omslag, dat is waarvoor ik warmloop.”  

In de goede richting wijzen 

Erik durft los te laten. “Ik neem mensen niet langdurig bij de hand, maar wijs ze in de goede richting. Door te begeleiden en aan te moedigen geef ik inzichten hoe het ook kan. Tijdens mijn sabbatical in 2021 verdiepte ik mezelf onder meer in de principes van neurolinguïstisch programmeren. Het is een manier om inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van anderen. In mijn begeleiding probeer ik teams in beweging te krijgen, los te laten komen van routines die misschien vroeger werkten maar hen nu beperken.”  

Kracht en invloed 

Het cv van Erik ademt gemeente. “Ik werkte als adviseur bij de gemeenten Oss, Roosendaal, Den Haag en Delft. Met mijn achtergrond als organisatieadviseur ga ik vooral aan op de cultuur van een organisatie; de manier waarop mensen samenwerken. Bij &BAS komen de bestuurlijke en ambtelijke wereld samen en dat is heel interessant. Graag zet ik in op zelforganisatie van de ambtelijke organisatie; minder managen en meer samenwerken vanuit de  kracht van medewerkers. Hierbij maak ik mensen bewust van hun eigen impact én invloed. Als een medewerker zelf aanschuift bij een bestuurder in plaats van de indirecte weg te kiezen, zorgt dat voor minder ruis op de lijn, een effectievere en efficiëntere samenwerking én voor meer werkplezier. Helpen bij die omslag, dat is waarvoor ik warmloop.”  

In de goede richting wijzen 

Erik durft los te laten. “Ik neem mensen niet langdurig bij de hand, maar wijs ze in de goede richting. Door te begeleiden en aan te moedigen geef ik inzichten hoe het ook kan. Tijdens mijn sabbatical in 2021 verdiepte ik mezelf onder meer in de principes van neurolinguïstisch programmeren. Het is een manier om inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van anderen. In mijn begeleiding probeer ik teams in beweging te krijgen, los te laten komen van routines die misschien vroeger werkten maar hen nu beperken.”  

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Bereikbaarheid kantoor Tilburg

Lees meer 29 februari 2024

Wij gaan verhuizen!

Lees meer 27 februari 2024

“Dankzij &BAS zijn we als
college- en bestuursleden nog
dichter bij elkaar gekomen”

Lees meer 20 december 2023

Dorthe helpt anderen
verder te groeien

Lees meer 29 september 2023